Osvrt na hardcore turnir

30. 4. 2018.

Sol u oči, klamerica u glavu, superplex kroz stol...

Osvrt na hardcore turnir

28. travnja ove godine po prvi puta održan je Hardcore Turnir u organizaciji Prvih Hrvatskih Kečera. Ovaj je jubilarni nastup imao i posebnu konotaciju vezanu za sebe: Svi mečevi su određeni da budu bez diskvalifikacije, a konačni pobjednik je dobio privilegiju postati prvi hrvatski Hardcore prvak, a time i prva osoba da drži novi pojas prvaka u povijesti kompanije Hrvatske kečerske scene.

Turnir je održan u formatu od tri polufinalne borbe po dva borca, od kojih je svaki pobjednik osvojio sebi mjesto u glavnom meču večeri gdje se u triple threatu direktno odlučilo tko će biti prvak. Šefica

Suzana Black je otvorila događaj govorom u kojem je objasnila sva pravila turnira, te kojim će se redoslijedom večer kretati. Također predstavila je i gost sudca za turnir, uz obrazloženje da joj je trebao netko vjerodostojan da održi red između boraca. Otkriveno je da je taj sudac nitko drugi do legendarnog borca PHK-a, Double I, borca koji drži najbolji omjer pobjeda i poraza u kompaniji.

Prva borba u večeri bila je između trenutnog prvaka hrvatske, Posljednjeg Brata Grimma, koji je u ring ušao uz poprilične ovacije publike. Prije samog nastupa je Grimm u nekoliko navrata najavio da će ovom prilikom postati ne samo prvi Hardcore prvak već i prvi dupli prvak u povijesti zemlje. Njegov je protivnik bila dominacija, perspektivni mladić iz njemačke, Hans Grosse. U tom je meču Grimm svim snagama pokušavao držati Hansa na podu, kako ne bi mogao koristiti svoju fizičku nadmoć u borbi. Raznim polugama i pritiskom na Hansovu nogu, Grimm je pokušao usporiti meč na svoj tempo i držati distancu između njih. No jedna je greška bila potrebno da Hans silovitim spinebusterom preuzme meč.Unutar meča su dva borca koristili i stolice, palicu, a svoje mjesto u borbi je našla i sol. Nakon dvadesetak minuta borbe, Grimm je uspio kontrirati Panzerkampf u Aristokratski crossface, no Hans se nije htio predati dok Grimm nije uhvatio palicu i iskoristio je kao polugu da natjera njemačku dominaciju na predaju. Pobjedom na predaju je Grimm osigurao sebi mjesto u finalu.

U drugoj su se borbi večeri suočila dva teškaša, Frozen Fire i sila prirode, Debelo Đubre. Premda je u ring ušao samopouzdano, moglo se osjetiti u zraku da Frozen Fireu nije bilo svejedno što se u svojoj prvoj borbi mora suočiti s Debelim Đubretom. Za razliku od prvog meča, u ovoj se borbi koristilo puno više vanjskih elemenata, kao što je bio i improvizirani stol kroz koji je Frozen Fire suplexom bacio Debelo Đubre. U ključnom se trenutku u borbi pojavila i klamerica te je, nakon što je Frozen Fire zaprijetio zaklamati dvadeset kuna na čelo Debelog Đubreta, uz izjavu „evo ti za ćevape“, Đubre je uspio okrenuti stvar u svoju korist niskim udarcem u međunožje. Na kraju je Frozen dobio svoj vlastiti tretman i tih mu je dvadeset kuna završilo zaklamano na čelu. No tu nije kraj. U njihovoj hardcore borbi nakon što je prva krv potekla borba nastavlja se u istom stilu. Đubre je tijekom borbe gušio Frozena trakom, gušio ga u kutu ringa, chopao, dok je Frozen njemu vratio tako da ga je tukao stolicom, zaklamao ga nekoliko puta u ruku i glavu, te izveo side walk slam kroz stolicu izvan ringa. Meč je završio nakon što je Frozen izveo svoj Fire Splasha sa stolicom i Frozen Driver kroz stolicu.

U posljednjem kvalifikacijskom meču su se suočili bivši voditelj organizacije, Arian, koji je otpušten s te pozicije nakon zadnjeg PHK nastupa u kojem ga je Grimm pobijedio u NO DQ meču. Njegov je protivnik bio jedini nenajavljeni borac, kojeg je Suzana Black osobno izabrala da sudjeluje u ovom turniru. Pred publiku je izašao s masivnim čekićem i odjeven u kožni prsluk, predstavljen kao ruka pravde, Error. U najsirovitijem meču večeri, u kojem je stolica igrala veliku ulogu, izgledalo je kao da će Arian prekinuti svoj negativan niz i otići u finale, no završnica se ipak odigrala brzo i neočekivano.

Nakon što je Arian izdominirao Errora s nekoliko bacanja i žestokim udarcima stolicom, posegnuo je za čekićem, na što ga je dočekalo Koljeno Pravde koje je doletjelo niotkud i srušilo ga na pod. Tri sekunde su bile dovoljne da si pridošlica u kompaniji osigura mjesto u finalu te svoj prvi meč za pojas.

Tek što je Error proslavio svoju pobjedu i napustio ring, Arian se uspio pridići i počeo prigovarati za pogrešno brojanje od strane sudca. Nakon što se bahato unio sudcu u facu, te ga gurnuo, dočekao ga je patentirani Double I chokeslam. Nakon toga je izašla i Suzana Black koja je imala svoju prošlost s Arianom, te izjavila kako je „jadan i ostao sam, ostavljen od svih.“ To je bio znak da se na sceni pojavi i Arianov dobar prijatelj Kaiser Subanovich sa kojim je Arian rame uz rame donedavno dominirao scenom. Kaiser se tako kao i uvijek do sada bahato obratio Šefici. Zatim se odmaknuo i rekao Arianu „Kolega, večeras ja častim“, na što je Arian sa smiješkom krenuo na Suzanu kako bi joj se osvetio. No tu dolazi do velikog iznenađenja. Kaiser s leđa udara Ariana, na što se Arian okreće i prima Big Boot.

Glavni meč večeri u okršaj je doveo tri večerašnja pobjednika. Sva tri borca već su izgledala vrlo prebijeno, no znali su da ih samo jedna pobjeda dijeli do titule prvog Hardcore Prvaka u povijesti Hrvatske. Meč je počeo zanimljivom Frozenovom taktikom izbjegavanja, tako što se on u jednom trenutku odmjeravanja licem u lice odmaknuo unatrag od svojih protivnika s izlikom da se sklanja kako bi njima dao prednost. No nije bio dugo odsutan jer je Error iz početnog stava vrlo lako odgurnuo mnogo lakšeg Grimma koji je potom pozvao Frozena da se on proba okušati sa Errorom.
Tu meč počinje laganim izmjenama zahvata u kojoj su se prvo sastali tako Error i Frozen, potom Error i Grimm, da bi se krug završio Grimmovim i Frozenovim odmjerivanjem takozvanih chain wrestling vještina. Nedugo zatim Frozen izbacuje Errora iz ringa, te odlazi po njega ne bi li ga malo vani premlatio, na što im sa gornjeg konopa skače Grimm van ringa i odmah potom nastavlja tako dominirati ringom demonstrirajući svoje poteze. Nakon nekog vremena Frozen Fire nalazi se u poziciji da preuzima kontrolu i obojici izvodi po jedan bacački potez, te im zatim izvodi duplo demoliranje nogu. I dok se situacija mijenjala tako iz trenutka u trenutak, bilo je zaista neizgledno tko bi mogao osvojiti pojas. U jednom trenutku Frozen odlazi po stol koji unosi u ring, dok se Error i Grimm krvnički bore za nadmoć u ringu. Frozen u ring ulazi u trenutku kada se Error nalazi u ležećem položaju nakon što je primio facebuster, dok Grimm u bolovima jedva ustaje na noge. Frozen tako hvata Grimma i podiže ga na gornji konop. Grimm i Frozen tako su izmijenili nekoliko udaraca, no vrlo brzo Frozen zaključava Grimma u suplex položaj i sve je spremno za visoki superplex kroz stol, no Error se ipak ustaje i zadnjim atomima snage ulazi u kombinaciju i hvatanjem Frozena u powerbomb položaj šalje obojicu kroz stol namješten već ranije u sredinu ringa. Error spremno dočekuje Frozena koji je ipak letio s nešto manje visine, te na njemu izvodi Code breaker od kojeg Frozena zapravo i izbacuje iz ringa. Error je pričekao potom i Grimma koji se već lagano pridiže na noge i zadaje mu Koljeno Pravde posred lica nakon kojeg dolazi do pobjede i do svog prvog naslova prvaka.

Nakon nastupa je Error izjavio u backstageu da je presretan što mu je Suzana dala priliku da se pokaže pred zagrebačkom publikom i da u svom povratničkom nastupu zatrese hijerarhiju PHK-a.

Frozen je također imao komentar nakon nastupa: „Svaka mu čast na osvajanju hardcore pojasa. Neka se sada pazi jer odmah nakon što se vratim iz Mađarske gdje 19. 5. napadam pojas kralja ringa s tim pojasom na ramenu ili bez njega dolazim svakako ponovo na stazu koja me vodi do hardcore pojasa.“

Posljednji brat samo je prošetao pored kamere, pokazujući da nije otvoren za ikakve komentare.
Za kraj još bi samo čestitali Erroru na ovom povijesnom osvajanju hardcore pojasa prvaka!