Osvrt na NO DQ - Makljažu u Močvari

20. 2. 2018.

Finale turnira i meč za pojas prvaka hrvatske

Osvrt na NO DQ - Makljažu u Močvari

Na zadnjem PHK nastupu, održanom u prosincu 2017. godine, gledatelji su imali priliku vidjeti četiri borbe, od kojih su dvije bile povezane s prestižnom titulom prvaka hrvatske – NO DQ za titulu prvaka i finale turnira čiji pobjednik dobiva priliku da se bori za titulu prvaka.

Nastup je započeo sa finalnom borbom turnira. Hardcore Stevo je prvi izašao van i pokazao da i dalje ima publiku na svojoj strani, neovisno o tome tko mu je protivnik ili u kakvoj se vrsti meča nalazi. Njegov protiv u finalu bio je Genesis, za kojeg se smatralo da je favorit, nakon što je polufinale turnira prošao bez da se morao boriti, s time da je Frozen Fire odustao od turnira. Stevo je, s druge strane, morao proći pored Debelog Đubreta i Hans Grossea, dva giganta, kako bi imao priliku nastupati u finalu.

Nakon 10 minuta meča, Genesis je uspješno opalio svoj završni potez, Bengalku, ali se Stevo izbacio iz nje te ubrzo i debitirao svoj novi završni potez sa kojim je iz finalnog meča izišao kao pobjednik. Stevo je napomenuo kako je njegovo vrijeme došlo i da ide po svoje prvo osvajanje pojasa protiv bilo kojeg kečera, bio to od sutra i dalje Posljednji brat Grimm ili izazivač Arian koji je poznat po svojem dugogodišnjem držanju ovog prestižnog pojasa.

U idućoj borbi smo imali meč u troje, u kojoj su sudjelovala tri borca koja su prethodno ispala iz turnira, kako bi se pokazalo koji je od njih jači i kako stoji hijerarhija na piramidi boraca. Hans Grosse, kojeg publika iz nastupa u nastup sve više prihvaća kao jednog od svojih, makar je podrijetlom iz Njemačke, je ušao u ring praćen ovacijama svojih fanova. Frozen Fire je idući borac koji je ušao u ring, njegov prvi nastup u Močvari nakon što se okrenuo na stranu svjetla i obećao da više neće varati kako bi pobjeđivao.

Frozen Fire je prije samog meča izjavio da će pokazati da može i bez prljavih trikova pobijediti bilo koga. Njihov protivnik u triple threat meču je bio Legendarni razbijač iz Slavonije, Double I.

Meč tri jaka protivnika je obilovao snažnim udarcima i bacanjima, ali se moglo vidjeti i Hansovo „vatreno krštenje“ kako to borci u PHK u nazivaju, pri kojem su ga i Frozen i Double I počastili chopovima. Dugo nakon meča su Hansu bili vidljivi „ratni ožiljci“ s kojima je on i više nego ponosan nakon višesatnog boravka na zagrebačkom Rebru napustio Zagreb.

U samoj završnici meča, Hans je uspješno pogodio Double I-a svojim završnim potezom, Panzerkampf, ali prije nego je mogao zaključiti svoju pobjedu, Frozen Fire ga je primio u ankle lock i Hansovom predajom si osigurao pobjedu i povratak na pobjedničke staze.

Treći meč u večeri je prije svog začetka imao predstavljanje novog borca u redovima PHK-a, Goldeka, čovjeka koji za sebe smatra da ima zlatno lice. Svoj ulazak je napravio u luchador maski, koju je demonstrativno potrgao i izjasnio publici da ne mora nositi masku kao mnogi koji se skrivaju iza nje jer on nije ružan kao oni. Publika ga je počastila skandiranjem „ružan si“ na svako njegovo pitanje da li misle da je ružan. Nakon što je ogromni broj puta ponovio isto pitanje, nekome u backstageu je prekipjelo i započela je glazba Debelog Đubreta. Bez riječi, Debelo Đubre je pokazao da se meč započne i po kratkom postupku riješio Goldeka.

U posljednjem meču večeri, meču bez diskvalifikacije, sastali su se Posljednji brat Grimm (c) i Arian, koji je došao s namjerom ne samo da oduzme Grimmu titulu, već da stane na kraj njegovoj karijeri. Prije meča nije htio komentirati, ali mu se po izrazu lica vidjelo da je spreman na sve da pobjedi. Grimm se činio smireniji i odlučio je podijeliti par riječi s nama. „Arian zna što se događa kad izgubi. Mjesto voditelja programa više nije njegovo.

Jednadžba je jednostavna – kad izgubi, neće biti ni voditelj, ni prvak, već samo još jedno lice u masi. Još jedno ime u mojoj crnoj knjižici. I garantiram da ga je strah. A ja sam mirniji nego ikad. Za mene je ova titula sunce, a Arian je Ikar koji leti preblizu. Večeras će njegova krila napokon izgorjeti“. Svi u gledalištu, kao i svi kečeri iza scene nestrpljivo su čekali ovaj okršaj.

Polusatni meč je izazvao burne reakcije publike koja jednostavno nije mogla dočekati da se pojavi stol u ringu. Stolice, limovi, čak i božićne lampice su se pojavile unutar tih pola sata, dočaravajući božićnu atmosferu u močvari. Grimm je na početku meča svojom brzinom pokušao svladati Ariana i u prvih pet minuta je udario Ariana svojim patentiranim završnim King Slayerom iz kojeg se Arian na iznenađenje publike izbacio brže nego bilo koji drugi borac do sad. Taj čin je šokirao Grimma te dopustio Arianu da bijesan preuzme tijek meča.

Za svaki Grimmov pokušaj, Arian je imao rješenje u obliku svoje snage. Bacanjem Grimma u lim pored ringa i udaranjem stolicom po glavi, pokazao je da mu je namjera ozlijediti Grimma. No prvak Grimm također je imao nekolicinu pokreta u svom rukavu koje prije nismo imali priliku vidjeti, tako da je uspio na prepad srušiti Ariana na pod skoro jednako puta kao Arian njega. Korištenjem srebrnog spreja, Grimm je htio osramotiti Ariana te je i nasmijao publiku u trenutku u kojem je napisao X na trbuh prije nego što je počeo kružiti oko njega kao s boksačkom vrećom. U završnim trenutcima meča, nakon što se Grimm nekoliko puta obranio od Arianovog završnog poteza, Arian je napokon uspio realizirati svog Birdmana, ali se Grimm izbacio gotovo na tri. U tom je trenutku Arian odlazi po stol gdje čini i najveću pogrešku zato što u isto vrijeme tako daje Grimmu dovoljno vremena da se oporavi. Grimm na podu dočekuje Ariana u ringu i udarcem u jaja ga onesposobi, namjesti ga na stol i penje se u kut ringa. Gledateljima je poželio sretne blagdane i s kuta skočio Elbow Dropom kroz stol i tako uspio pinati Ariana i uspješno obraniti svoju titulu prvaka Hrvatske i spasiti organizaciju Prvih Hrvatskih Kečera od Arianovog dvogodišnjeg terora.